Wednesday, November 08, 2006

Laivalla täytyy olla kapteeni!

Sunnuntaina vieraaksi saapuu ystäviä Berlinistä. Mikäpä sen hauskempaa. Hoviarkkitehtini oli tosin huolestunut heidän hyvinvoinnistaan. Matka suoritetaan näet Tallinnan kautta, ja ei, en tarkoita nyt alkoholikulutuspiikkiä - se hipoo Pyhän Pietarin persettä muutenkin - vaan lahden eteläpuolisten lajitovereidemme ahtaita asenteita vaihtoehtoiseen ulkonäköön sekä seksuaaliyhteisöllisyyden ja -elämän eri muotoihin. Tästä selvittyään ystäväni purjehtivat toivottavasti valkoisella laivalla auvoisaan tasa-arvon ja the-thing-called-hyvä-meisseli-maan kotisatamaan - Soumeen.

Soumi on maa, jossa esimerkiksi purjehdussäännöstöä tulkitaan kaikenkattavalla termillä, eli rehellisesti. Kaikenlainen ekstrovertti rantaruotsalainen vagabondit jalassa hipsuttelu a lá Per-Olof Pettersson ei kerta kaikkiaan sovi, kun Keket panevat haisemaan iltamyöhäisellä. Ja hop, kuten väärinkäsityksissä yleensäkin, riitatilanteissa kyseessä ovatkin kulttuurierot. I smell Samuel Huntington at the back.

Asioista ei esimerkiksi tule neuvotella. Baarimikkoa kannattaa pikemminkin yrittää ladata turpaan. Ihan vain senkin takia, että hän on ainoana paikallaolijoista selvin päin. Sen jälkeen kerrotaan muiden olevan yliopp... eiku laivalla vain töissä. Kuten varmaan huomaatte, olen myös sittemmin oppinut käyttämään "link"-toimintoa. Hurra! Rautaisella itsekurilla pidän itseni vain vaivoin linkittämästä seuraavia avainsanoja: moukat, piika, lakeija, buttfucked.

Sunnuntai-illasta lähtien Soumen satamakaupungin hinaaja- ja ahtaajakuppilat tulevat siis tutummaksi. Elämänkumppanini (jolla on accident-of-birth-tyyppinen porttari näistä useimpaan) huolestuu luonnollisesti meiningistä. "Ei hätää", sanon. Minulla on nimittäin vastaus valmiina vaikeisiin tilanteisiin, olinhan sentään aikaani seuraavana humoristina Borat-leffassa: "I have to warn you. If you check me, I ate 15 cinnamon buns yesterday and now my anus is open like a cat's mouth."

Laitan nyt vielä pari kuumaa matruusitermiä omalta paatiltamme:
  1. Oma pää puhtaana
  2. Pari piirua ihan minne vaan, kaikki tiet vievät Kaivopihalle
  3. Pelataan iha vaa omaa ruutuu
  4. Elämä on laiffii
  5. Tahtotila
Mistä näitä perttejä oikein sikiää? Miksi maailma on niin paha? Onko tämä huomattu muuallakin ja siksi yliopistojen sisäänottomäärää karsitaan? Aargh! Toivottavasti tyhmyys ei tartu samalla lailla kuin nämä viruspöpöt, jotka pakottavat minut vuoteenomaksi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home